Clock & Translate

01 Μαΐου 2014

Αλυσοδεμένα και υποσιτισμένα σκυλιά στο γκαράζ του Δήμου Πέλλας

Αλυσοδεμένα και υποσιτισμένα σκυλιά στο γκαράζ του Δήμου ΠέλλαςΑλυσοδεμένα και υποσιτισμένα σκυλιά στο γκαράζ του Δήμου Πέλλας
Διαμαρτυρία – Γνωστοποίηση
Εθελοντές για την προστασία των ζώων.
Τις τελευταίες ημέρες έχουμε ιδιαίτερα αναστατωθεί από γεγονότα που
συμβαίνουν όσο αναφορά τα αδέσποτα ζώα αυτού του Δήμου. Φιλοξενούσαμε 5 ζώα (ήταν σε πολύ μικρή ηλικία όταν μας τα έφερε ο υπάλληλος του Δήμου από το μουσείο της Πέλλας) στο καταφύγιο με σκοπό την στείρωση τους. Τα δύο εξ’ αυτών όταν στειρώθηκαν και βεβαίως μετα την χειρουργική επέμβαση χρειάζονται χρόνο ανάνηψης μεταφέρθηκαν στο γκαράζ του Δήμου με στόχο την μεταφορά τους ξανά στην Πέλλα. Επίσης υπήρχε και ένα ακόμη ζώο το οποίο έπρεπε να είναι υπό παρακολούθηση για την επιθετική συμπεριφορά του. Τα ζώα αυτά πήγαν εκεί λοιπόν μετά από εντολή των υπεύθυνων για την «Διαχείρηση των αδέσποτων ζώων» του Δήμου Πέλλας κυρίες Εφη Παυλίδου και Κορίνα Παπαδοπούλου.
Ύστερα όμως από κάποιες πληροφορίες ότι τα ζώα δεν μεταφέρθηκαν στην περιοχή τους , μάλιστα το ένα πέθανε χώρις εμείς να το μάθουμε ποτέ και χωρίς να ξέρουμε το πώς ακριβώς και γιατί , πήγε μέλος του συλλόγου μας να ελέγξει την κατάσταση και διαπιστώσε τελικά ότι τα ζώα ήταν δεμένα με χοντρές αλυσίδες στο λαιμό κάτω από τα αυτοκίνητα του δήμου, χωρίς τροφή ή νερό και χωρίς καμμία προστασία από το κρύο .
IMG_913640990480428
Το πρώτο λοιπόν που μας κάνει εντύπωση , είναι ότι τουλάχιστον 40 και πλέον υπάλληλοι του Δήμου μπαινόβγαιναν καθημερινώς στο συγκεκριμένο χώρο για την εργασία τους χωρίς κανείς τους να κάνει ούτε μια αναφορά , ούτε μια καταγγελία , απεναντίας τα κακοποιούσαν με την αδιαφορία τους , δεν τα φρόντιζαν, ούτε τα τάιζαν και ενώ εμείς για 4 ολόκληρους μήνες θεωρούσαμε ότι τα ζώα αυτά έχουν ελευθερωθεί παρέμεναν δεμένα υπό αυτές τις άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες εκεί.
( επισυνάπτουμε εικόνες τις κατάστασης στην οποία βρέθηκαν τα ζώα)
Θα θέλαμε επίσης να ενημερώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια η παρούσα Δημοτική Αρχή μας εμπαίζει και μας αντιμετωπίζει σαν «δεύτερο» σύλλογο και όχι ισάξια με τους υπόλοιπους, θεωρώντας ότι τα ψέυτικα λόγια και οι απραγματοποίητες υποσχέσεις μπορούν να λύσουν τα δικά μας προβλήματα ή αυτά που αντιμετωπίζει η πόλη μας και πανω από όλα τα αδέσποτα ζώα.
Δεν δεχόμαστε την κοροιδία τους και το δήθεν ύφος τους λοιπόν όταν ζητάμε τα αυτονόητα όπως τροφή, φάρμακα και χρήματα για την βασική φροντίδα των ζώων. Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε εθελοντές και όχι διορισμένοι από το Δήμο για την εργασία που προσφέρουμε ολόψυχα βάζοντας τον προσωπικό χρόνο μας ,χρήματα από την τσέπη μας και ψάχνοντας χορηγίες από την Γερμανία ,που τελικά εκείνοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν αυτά που ο δικός μας Δήμος δεν προσφέρει. Θυμηθείτε πως ότι πρόβλημα αντιμετωπίζετε με τα αδέσποτα απευθύνεστε σε εμάς και αν απευθυνθείτε στο αρμόδιο κατά τα άλλα τμήμα του Δήμου σας στέλνει σε εμάς!
Σε μια προσπάθεια του συλλόγου μας να βρεθεί λύση φέραμε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο να βάλει ένα μηδαμινό ποσό των 50 λεπτών του ευρώ στα δημοτικά τέλη μέσω του λογαριασμού της ΕΥΔΑΠ ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες σε τροφή και ιατροφαρμακευτική περιθαλψη των ζώων και ίσως η ύπαρξη υπαλλήλου που θα τα φροντίζει σε μόνιμη βάση. Βεβαιώς για ακόμη μια φορά η άρνηση ήταν άμεση χωρίς εξέταση της πρότασης με πρόφαση την αντίδραση των κατοίκων της πόλης.
Μήπως ξεχάσαμε ότι τα αδέσποτα αυτά ήταν κάποτε δεσποζόμενα από τους κατοίκους της πόλης ; Μήπως θέλουν οι κάτοικοι να κλείσει το καταφύγιο και να γεμίσει η πόλη αδέσποτα ανεμβολίαστα και πεινασμένα; Μήπως ήρθε η ώρα ο καθένας να πάρει τις ευθύνες του , να τις αναλάβει και όχι να τις μεταθέτει ο ένας στον άλλο; Μα πάνω από όλα να δεί ο Δήμος πως άλλοι δήμοι τις περιφέρειας μας έχουν βρεί λύσεις ;
Με εκτίμηση
Σύλλογος Εθελοντές για την προστασία των ζώων.
IMG_917774960340035
IMG_913632894035429
Σχολιάστε:

Blogger Widgets