Clock & Translate

26 Ιουλίου 2013

Προβληματισμός στο Μαξίμου για το δύσκολο φθινόπωρο...

«Θα διαγράφεται όποιος δεν ψηφίζει τα προαπαιτούμενα» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός μέσω του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Θ.Μπούρα. Αφορμή το «παρών» των κ.Κακλαμάνη και Κυριαζίδη στην χθεσινή ψηφοφορία.

Το μήνυμα βέβαια είχε και άλλους αποδέκτες καθώς ο προβληματισμός μεταξύ των βουλευτών είναι έντονος και έγινε ακόμα εντονότερος μετά τις νέες απαιτήσεις-υποδείξεις του ΔΝΤ το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά νέα μέτρα με βασικό στόχο δύο πολύ ευαίσθητους τομείς: τον τομέα της ασφάλισης και τον τομέα των εργασιακών σχέσεων υποδεικνύοντας νέες μειώσεις μισθών.
Οι κ.κ Νικήτας Κακλαμάνης και Δημήτρης Κυριαζίδης κατά την ψηφοφορία των τελευταίων προαπαιτούμενων δήλωσαν «παρών» στην τροπολογία που βάζει σε διαθεσιμότητα και τους εκπαιδευτικούς που κατέχουν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους.
Οι «απώλειες» βεβαίως για την ΚΟ της ΝΔ ήταν τελικά οι μικρότερες δυνατές καθώς κι άλλοι βουλευτές είχαν διατυπώσει αντιρρήσεις αλλά πείστηκαν «να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη φάση» μετά από πολύωρες συζητήσεις με τον κ. Μπούρα αλλά και τον πρόεδρο της βουλής Β. Μειμαράκη.
Πάντως παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει σοβαρός προβληματισμός και η σκέψη των επιτελών του Α.Σαμαρά είναι στο δύσκολο φθινόπωρο και τον ακόμα πιο δύσκολο χειμώνα του 13-14 όταν τα προαπαιτούμενα θα έχουν γίνει πράξη. Πρωταρχικός στόχος υπ' αυτές τις συνθήκες είναι η διατήρηση της συνοχής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της ΝΔ που αποτελεί και τον βασικό πυλώνα της διακομματικής κυβέρνησης καθώς τα δύσκολα έπονται...

Σχολιάστε:

Blogger Widgets