Clock & Translate

07 Ιουνίου 2012

Όχι! Σε αυτήν την Ευρώπη ΔΕΝ θέλουμε να είμαστε...


Έχουν λυσσάξει όλοι για το αν θα μείνουμε στην Ευρώπη ή όχι. Για ποια Ευρώπη όμως μιλάνε ? Για την Ευρώπη των τραπεζών ? Για την Ευρώπη της λιτότητας ? Για την Ευρώπη των Βορείων και των Νοτίων ? Για την Ευρώπη των υψηλόμισθων Γερμανών και Ολλανδών?


Όχι. Σε αυτήν την Ευρώπη ΔΕΝ θέλουμε να είμαστε. Σε αυτή την Ευρώπη της αθλιότητας, του ρατσισμού και της υποτέλειας δεν θέλουμε να συμμετέχουμε.

Αν η Ευρώπη που ονειρευόμαστε, η Ευρώπη της Δικαιοσύνης, της Ισότητας, των Αξιών δεν βολεύει ή δεν συμφέρει την Γερμανία, μπορεί να φύγει αυτή. Αν έχει τα κότσια. Αλλά δεν τα έχει. Ξέρει πολύ καλά ότι αν τολμήσει να το κάνει θα απομονωθεί πολιτικά και θα καταρρεύσει οικονομικά. Το μάρκο θα ανατιμηθεί τόσο πολύ, που τα προιόντα της θα γίνουν απαγορευτικά για οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη. Οι τράπεζές τους, οι οποίες τροφοδοτούνται από τις υπόλοιπες χώρες, θα αναγκαστούν να πτωχεύσουν μέσα σε μια εβδομάδα.

Ξέρει πολύ καλά ότι ο μόνος τρόπος επιβίωσής της είναι η αφαίμαξη των υπόλοιπων χωρών. Το κόμπλεξ και η ανάγκη της αποικιοκρατίας δεν χάθηκε στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, απεναντίας τώρα είναι πιο ισχυρό από ποτέ. Γιατί ξέρει ότι όπως η οικονομία της Ολλανδίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας δεν θα ήταν τόσο ισχυρή όσο σήμερα (χθες για κάποιες) αν δεν είχαν τις αποικίες τους, έτσι και η δική της οικονομία είναι σαθρή και εξαρτημένη.


Γι αυτό όσο έχει το πάνω χέρι θα τρομοκρατεί, θα επιβάλλει, θα διατάζει. Αυτός είναι ο πολιτισμός της, αυτή είναι η ιστορία της, αυτό ξέρει να κάνει.


Κ.Κ. 


Σχολιάστε:

Blogger Widgets